Skip to content
volharding-header

Mijn verhaal: Lies Boots-Driessen

Lies Boots-Driessen is al 65 jaar lid van Volharding. Ze is als 12-jarige één van de eerste leden van de vereniging. Haar eerste gymleraar was meneer Breukers uit Sevenum. Ook Vic Holten van de Blerickse turnvereniging Olympia is haar gymleraar geweest. Vic was in de jaren 60 Limburgs, Nederlands en zelfs Europees kampioen en hij kwam helpen bij Volharding. In de beginjaren werd er getraind in zaal D’n Haan (nu Mafcentrum), in het patronaat dat achter de kerk lag en bij Toëntje ziene Jan (Ton van de böl oftewel zaal Grubben). Ze kregen vooral jongens turnen zoals de brug met de gelijke leggers en de rekstok. Er zijn zelfs oefeningen die de huidige professionele turners uitvoeren die vroeger werden gedaan door Lies.

De gym- en turnlessen van Truus Hanraets zijn haar het meeste bij gebleven. Vooral de leuke “circus” oefeningen. Lies maakte dan een bruggetje en liep op en neer terwijl een andere turnster op haar buik stond. Goede strakke buikspieren. Lies is vroeger ooit gevraagd door Olympia om daar te komen turnen maar daar heeft ze nee tegen gezegd. Er werden geen wedstrijden geturnd maar ze hadden wel geregeld uitvoeringen. Deze werden gehouden op het voetbalveld. Alle toestellen werden daar opgebouwd. Op verzoek van Volharding heeft Lies een cursus puntentelling gevolgd en mocht ze jureren bij turnwedstrijden.

Op 25-jarige leeftijd, na de geboorte van haar oudste dochter, vond Lies nog een uitdaging in voetbal. Ze werd lid van MVC ’19 (nu nog steeds steunend lid). Tot haar 60e heeft Lies gevoetbald en stond ze op een gegeven moment met haar twee dochters, haar zus en nicht in één team. Zeer bijzonder. Het kampioensfeest van haar voetbalteam seizoen 1987-1988 herinnert Lies zich als de dag van gisteren. Tegenwoordig is Lies toeschouwer bij de voetbalwedstrijden van haar kleinzonen en op zondagmiddag gaat ze naar de thuiswedstrijden van MVC 1. Ze heeft dit erg gemist het afgelopen jaar.

Momenteel gymt Lies in de turngroep op dinsdagavond. Een gezellige groep dames onder leiding van Germie. Die groep bewijst dat leeftijd niks wil zeggen over fit- en lenigheid. De lessen bestaan uit warming-up, rek-, strek- en grondoefeningen met als afsluiting een balspel.

Het geheim van de lenigheid van Lies is dagelijks oefeningen doen o.a. de schaar en touwtjespringen. Twee keer per week gaat Lies wandelen met vriendinnen en fietsen met haar schoonbroer Piet.