Skip to content
volharding-header

Geschiedenis

Sportvereniging Volharding Maasbree is in 1912 opgericht als gymnastiekvereniging, maar heeft toen slechts 12 jaar bestaan. In mei 1958 is Volharding heropgericht.

Het duurde vervolgens 34 jaar voordat de vereniging nieuw leven werd ingeblazen. De vereniging begon in het Mafcentrum, huisde later in het patronaat, de gymzaal aan Op de Kemp en, tijdelijk in gymzaal D'n Adelaer toen MFA 't Hoës van Bree werd gebouwd. Daar vinden nu hoofdzakelijk de sportactiviteiten van Volharding plaats.

Waar het ledenbestand in de eerste periode nog louter uit mannen bestond, is dat sinds de heroprichting in 1958 wel anders. Volharding is eigenlijk onder te verdelen in de jeugdgroepen tot en met 12 jaar, die turnen en freerunnen en de volwassenen vanaf ongeveer 27 jaar, die aan aerobics, step-aerobics, turnen en gymnastiek doen. Bij de jeugd ligt de verhouding jongens-meisjes niet heel ver uit elkaar, maar bij de volwassenen hebben we vijf damesgroepen en maar één herengroep.

Bij Volharding wordt niet aan wedstrijden gedaan. "Het is allemaal recreatief".

Geen wedstrijden betekent niet dat het slappe hap is bij de trainingen van Volharding. "Iedereen is fanatiek hoor. Er wordt hard gesport."

"Het belangrijkste is dat de mensen samen bewegen en plezier hebben".